Konya pilates, Mat Pilates

hamilelikte-masaj.jpg

Gebelikte Konya pilates ve masaj, gebenin ve bebeğin fiziksel ve duygusal iyilik halini destekleyen yöntemlerdir. Gebelik boyunca ve doğum sonrasında, hayatımızda gerçekleşen fiziksel, duygusal ve yaşam tarzı ile ilgili değişiklikler strese yol açar. Bu dönemde stresli olmak hem anne hem bebek sağlığı açısından riskler taşır, düşük riskini ve erken doğum ihtimalini artırabilir. Doğum sonrasında ise anne olmanın getirdiği sorumluluklar, yorgunluk ve uykusuzluk gibi nedenlerle vücudumuz strese maruz kalabilir. Bu noktada masaj ve hamile pilatesi gevşemenize yardımcı, dolaşımı artırıcı ve ağrıyı azaltıcı özellikler sağlamaktadır.

Doğum öncesinde Konya pilates etkileri arasında eklemler üzerine binen stresi azaltmak, uygun vücut duruşunun korunmasını sağlamak, doğuma yardım edecek kasların esnekliğini artırmak ve kas kramplarını azaltmak gibi etkiler vardır. Hamilelikte mat pilatesi tercih edebileceğiniz gibi Konya reformer pilatesi de tercih edebilirsiniz. Konya reformer pilates ile mat pilatese göre hareketler daha kontrollü yapılabilmekte ve daha kısa sürede daha iyi sonuçlar alınabilmektedir. Gebelikte yaptığınız egzersizlerin bebeğiniz üzerinde de olumlu etkiler gösterdiği yapılan çalışmalarla da kanıtlanmıştır. Aynı zamanda gebelikte yaptığınız egzersizler gebelik diyabetini ve gebelikte aşırı kilo alımını da engellemektedir. Bir gebe gebeliği boyunca 8 ila 12 kilo arasında kilo almalıdır. Gebelikte ilk üç ay kilo alımının aksine kilo verilmesi de gözlenebilir. Masajın doğuma yardım edecek kasların esnekliğini artırmak ve kas kramplarını azaltmak gibi etkiler vardır. Masaj gebeliğin her döneminde uygulanmamalıdır. Dolaşımı artırıcı etkisiyle baş ağrısı ve mide bulantısını artırabileceğinden dolayı ilk üç ay önerilmemektedir, ilk üç aydan sonra başlanılabilir. Doğum sırasında yapılan masaj; özellikle de bel bölgesine, sırta ve bacaklara yapılan masaj doğumun daha kısa sürede tamamlanmasını ve daha az sorunla karşılaşılmasını destekler. Hamilelikte 37. haftadan sonra uygulanmaya başlanan ve düzenli bir şekilde uygulanmaya devam edilen perine masajı ise perine bölgesine esneklik kazandırarak doğum sırasında perine bölgesindeki epizyotomi ihtiyacını azaltmaktadır. Doğum sonrasında ki masaj ise vücudun kendini toparlayarak doğum öncesi durumuna geri dönmesine yardımcı olur. Günlük işlerden ve üstlendiğimiz annelik rolünden kaynaklanan fiziksel ve duygusal streslerin azalmasına yardım eder. Doğum sonrasında Konya reformer pilates veya mat pilates yaparak vücudunuzda zayıflayan kasları kuvvetlendirip sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz. Doktorunuzun bilgisi ve izni ile doğumdan 8 hafta sonrasında egzersiz yapmaya tekrar devam edebilir ya da öncesinde yapmamışsanız başlayabilirsiniz.

Bazı durumlarda gebelikte masaj ve Konya pilates riskler taşımaktadır. Masaja ve hamile pilatesine başlamadan önce herhangi bir sakıncası olup olmayacağını doktorunuza danışmalısınız. Ayrıca masaj yapılırken refleks noktalarına dikkat edilmelidir, bazı refleks noktaları erken doğumu aktive edeceğinden masajın fizyoterapist veya bir uzman tarafından yapılması ve öğretilmesi gerekmektedir.
Daha detaylı bilgi almak isterseniz mail yoluyla ulaşabilirsiniz, sağlıklı kalın.