konya manuel terapiler
demo
demo

İSVEÇ MASAJI

Uygulama alanı deri, deri altı dokusu ve kaslardır. Masajın etkisi uygulanan bölgede lokal olarak görülebilirken; sinir sistemi, endokrin sistem, kan ve lenf dolaşımı ile vücudun diğer bölgelerinde de etkisi görülebilir. Ven ve lenf sisteminin mekanik hareketlerinin sağlanması ile kalbin pompalama gücü artar ve dolaşım artmış olur, böylelikle kaslardaki spazmların (sertliklerin) giderilmesini sağlanır. Kaslarda biriken laktik asitin uzaklaştırılmasını sağlayarak yorgunluğu giderir.

demo
demo

KONNEKTİF DOKU MASAJI

Alman fizyoterapist Elisabeth Dicke tarafından 1929 yılında ilk kez kendi üzerinde yaptığı çalışmalarla oluşturulmuştur. Deride bulunan konnektif dokulara uygulanarak yapılan özelleşmiş bir dokunma şekildir. İç organ hastalıklarında bu organlarla aynı segmental innervasyona sahip olan cilt sahaları vardır ve iç organların fonksiyon bozukluklarında bu cilt bölgelerinde ağrı, sıcak soğuk ve basınca karşı aşırı hassasiyet meydana gelir. Uygulanan konnektif doku masajı ile bu bölgedeki hassaslık ve gerginlik giderilerek ağrının geçirilmesi amaçlanır.

demo
demo

BEBEK MASAJI

Annenin bebeğini daha iyi tanımasını sağlar ve bebeğin anneye güvenini artırır. Bebeğin daha rahat ve huzurlu uyumasını sağlar. Kan dolaşımını ve nefes kontrolünü düzenler. Böylece bebeklerde bağırsak problemlerini ve gaz sancılarını gidermeye yardımcı olur. Büyüme ve gelişimi hızlandırır, pramatüre bebeklerde kilo alımını kolaylaştırır.

demo
demo

MYOFASCIAL RELEASE MOBILIZATION

Fasia; kasları, kemikleri, organları, sinirleri ve kan damarlarını saran ve bütünlük gösteren yumuşak doku yapısıdır. Fonksiyonel bir stabilize ve hareket organı olarak tanımlanır. Kas ve fasia bazı koşullar altında sıkışarak ağrı ve dolaşım problemi oluşturabilir. Myofasial release mobilization fasia üzerinde etkili olması amaçlanan manuel terapi yöntemidir.

demo
demo

MANUPÜLASYON-MOBİLİZASYON

Mobilizasyon pasif ve düşük hızda, tekrarlı şekilde eklem ve ligamemtlere uygulanan hareketlerdir. Ekleme uygulanan bu hareketler reseptörleri uyararak gevşemeyi sağlar. Manipülasyon ise yüksek hızda düşük şiddette uygulanan hareketlerdir, hareket sırasında eklem yüzlerinde ani bir ayrılma meydana gelir.

demo
demo

KLİNİK BANTLAMA

Klinik Bantlama yöntemi bel, boyun ve sırt ağrıları gibi rahatsızlıkların yanı sıra ortopedik ve nörolojik problemler için kullanılabilen bir tedavi seçeneğidir. Dolaşımı artırarak bölgedeki gerginlik ve hassasiyetin giderilmesini sağlayarak ağrı reseptörlerinin uyarılmasını önler.

demo
demo

BEL-BOYUN FITIĞI TEDAVİSİ

Omur adı verilen kemik yapıların arasında destek görevi üstlenen ve hareket sırasında sürtünmeyi en aza indiren disk yapısı zamanla dejenere olabilir ve omurlar arasından çıkan sinirlere bası yapabilir. Bu bası sonucunda ağrı, uyuşma ve kuvvet kaybı gibi problemler görülebilir. Bel-boyun fıtıklarının sadece %2-5’i cerrahi girişim gerektirmektedir. Fizyoterapist eşliğinde yapılan egzersizlerle sırtı ve beli güçlendirerek omurga stabilizasyonu artırılabilir.

demo
demo

SKOLYOZ TEDAVİSİ

Skolyoz omurga eğriliği olarak adlandırılan 3 boyutlu bir bozukluktur. Göğüs kafesi şeklinin de bu eğrilikten etkilenmesi sonucu solunum sıkıntıları oluşabilmektedir. Bu nedenle skolyoz tedavisinde eğriliğin açısına ve durumuna göre verilecek olan egzersizler nefesle birlikte kombine edilmektedir.

demo
demo

FİBROMİYALJİ TEDAVİSİ

Fibromiyalji en az 3 aydan uzun süre yaygın vücut ağrısı ve hassas noktalarla karakterize klinik bir durumdur. FMS hastalarında gözlenen kas gücü ve dayanıklılığındaki azalma egzersiz tedavisi ile artırılabilir. Egzersiz tedavisi aynı zamanda ağrı duyarlılığında da azalma sağlamaktadır. Egzersizler kişiye özel düzenlenir ve şiddeti hastanın tolerans düzeyine göre ayarlanır.

demo
demo

LENF ÖDEM TEDAVİSİ

Lenf ödem lenfatik dolaşımın doğuştan veya sonradan gelişen nedenlerle bozulması sonucu proteinden zengin sıvının dokuda birikimi olarak tanımlanabilir. Tedavide amaç biriken sıvının azaltılması ve sıvının tekrar birikmesini önlemeye yöneliktir. Lenf ödem tedavisi manuel lenf drenajı, kompresyon, egzersiz ve cilt bakımı olmak üzere 4 farklı yöntemin birlikte uygulanması ile gerçekleştirilir.

demo
demo

TRİGGER POİNT TEDAVİSİ

Trigger Point Performance Therapy, kas kramplarının ve spazm olarak bilinen sinir kasılmalarının neden olduğu ağrıları hafifletmek ve/veya yok etmek için kullanılan mucizevi bir sistemdir.
Öncelikle, kaslardaki tetik noktaların ağrılarını ve bu noktalardan diğer kaslara yayılan ağrıları kaldırmayı; daha sonra ise, postür hatalarını düzelterek egzersizle o bölgeyi güçlendirmeyi amaçlayan bir tedavi şeklidir.